Запече ми се мисълта.
Ами сега, ами сега?
Не мога стихче да родя
и вия, като вълк, в нощта.
Да беше запекът телесен,
то лекът му е много лесен,
но кой е този хап чудесен,
който ще ме вдъхнови за песен?...
И страдам в тежко безпокойство,
и търся цяр със чудно свойство -
Какъв ли? Ами такъв, който
докарва... умствено разстройство...
19.10.2024.
© Георги Каменов All rights reserved.
Мерсаж.