Една добра дума -
прогонва шума.
Настъпва желаната тишина.
Няма я вече мишената.
Пада ледената стена.
Няма кой да я каже!
Една добра дума -
отваря врата.
Среща с брата.
Нишката хваната -
оставя трайна следа.
Гледа ги майката и трие сълза.
Бърза Луната за среща.
Пада звезда.
Пожелай на всеки
дума гореща да стопля деня!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.