Jan 19, 2007, 3:58 PM

"Една идея за любовта" 

  Poetry
743 0 1
А колко нескопосано изглежда,
дори по-странно е от мен, нали?
Да обичаш някой друг тъй силно,
както даже и себе си не би.

За малкия човечец плиткодушен
любовта е чувство непотребно.
"Без нея се живее," казва той,
"по-волно, по-паметно, по-лесно".

Така си мисли тоз човечец.
А греши. Греши с безкрайност.
Как добър би бил живота,
ако няма в него всеотдайност?

Ако не преследваме една идея
с всички сили и до сетен дъх,
безсмислен би ни бил живота.
По-добре над нас да расне мъх!

© Кгйхжф All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??