(вдъхновение по снимка)
Една жена лежи -
на плажа.
Сърцето ù тъжи.
Бризът - влажен
и сиротен.
И няма шум и блясък,
рапаните са там,
изваяна от пясък,
тя гасне в огън - сам,
самичка.
Една жена лежи
на плажа.
Небето ù тежи.
Дъх - куражен
и гръмотен.
Внезапен летен крясък,
подскача и едвам
от вчерашния тласък,
тя обич взима грам,
едничък.
Една жена лежи -
на плажа.
Морето не тъжи.
Днес паважът
е самотен!
Агапея Полис
(29 май 2011г.)
_____________________
източник снимка: кафене.бг
© Агапея Полис All rights reserved.