Една жена ми даде мъжка дума,
че ще опази малка моя тайна.
Тъй като тайната ми бе узнала,
не можех вече нищо да направя,
освен на думата ú да разчитам.
Какво се случи?
С частния ми случай,
бе потвърдена древната поука:
че няма във жена да се измамиш,
ако, в какъвто и да бъде случай,
си ú предвидил роля на предател!
© Ангел Чортов All rights reserved.