Dec 11, 2016, 9:57 PM  

Еднорогът се научи да пише 

  Poetry » Love, Phylosophy, Free verse
1645 4 15

Измисли ново начало.
Да е абсурдно,
             нелогично,
                 нереално.
Бъди Микеланджело – 
рисувай без бои, без платно.
Не разсъждавай, не мисли – ти си творец на невидимо,
                 безгранично,
                      красиво,
                         величествено,
                               безкрайно
                                     изкуство.
Рисувай звезди до слънцето,
път без край и без начало.
Любовта да е хищно митично същество.
Не, не ти е нужна Муза, творецо!
Повярвай единствено, 
само мечтай – не използвай сетива и... готово!
А ето, че вече си Омир, създаде "Илиада".
Написа я без мастило – с душа.
Но помни – за всяка 
                        чудновата,
                            омагьосваща,
                                 пъстра,
                                     свободна
                                         пеперуда
вечността единствено е измама. 

 

© Сишарп All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??