Feb 15, 2016, 6:11 PM

Его 

  Poetry » Other
416 0 4

Огледало с безброй страни

да се чудиш откъде да се огледаш,

но я вземи се спри,

вече прекаляваш.

Твоето его е единственото, което ти съзираш,

затова престани да се прехласваш и позираш.

Незнайни тайни въртят се в твоята глава

спри да гледаш, а разбери сега.

Това, което търсиш, не ще откриеш,

докато не изгониш и покриеш

него - твоето тъмно, злостно его.

За себе си само имаш ти уши,

искаш да се лее от твоята уста : Аз, аз, аз, аз...

прекрати властта на егото завчас!

Знаеш какво е правилно, състрадателен, учтив,

говориш, ала си страхлив -

с егото не спориш.

Объркан си, живееш задкулисно,

гледаш живота си през екран на телевизор.

Съзнателно страха усещаш,

но за да се промениш, вътре не поглеждаш.

Оставяш своето съзнание на течението

и сърцето на тъмното, влечението,

егото изпълва всяка твоя мисъл,

по твоето съзнание е някой бил написал:

Тоз човек, хванат и завлечен,

в тъмнината хвърлен и обречен,

в омраза и завист вречен

и покварен от страха си вечен,

в ласкателство, лъжи облечен,

надява се да чуе вече

думите на своето его.

 

© All rights reserved.

Огледайте се и вижте в какво сме се превърнали.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Харесват ми идеите, които си вложил.
  • Нямам подобни мисли. Поздравявам те с нея.
  • Ами надявам се ,не си мислиш ,че спрямо песента съм писал текста.За първи път я чувам и като я проверих текста ми хареса.Мерси.
  • https://www.youtube.com/watch?v=1A4yOGRAnkE&list=FLaabCqn_eOPiBd8MpY5pzcg
Random works
: ??:??