Sep 29, 2015, 10:16 AM

Екологична ниша 

  Poetry » Phylosophy
359 1 1

Екологична ниша

 

Задъхвам се. Катеренето спира.

Фрустрацията казва ми без звук:

Във връхната си точка се намираш.

Възход и блясък имаше дотук.”

 

Подметки от безпринципност си нямам –

компромиса-наклон да изкача.

В неискреност забулен и в измама,

за мен е непристъпен този чал.

 

Ще издълбая ниша – да ме пази

от грешни мисли в неспокоен сън,

от някой падащ (сигур лука сгазил),

от спомена, дошъл с камбанен звън

 

как някога живеех в долината

безхитростен, открит и вдъхновен

и позабравил риска да пресмятам,

изкачвах автентични върхове.

 

В аналите на своя род ще впиша,

света че с нищо не съм променил

и в троглодитската си екониша

преживял съм последните си дни.

 

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ще издълбая ниша – да ме пази
    от грешни мисли в неспокоен сън,
    от някой падащ (сигур лука сгазил),
    от спомена, дошъл с камбанен звън

    Прочетох стиха няколко пъти и много ми хареса, Влад!
Random works
: ??:??