Дели ни бездната на Времето
със върхове
на многоъгълници от мечти
и области на звездност...
Самотно папагалче
си повтаря:
"Аз и ти"
и кукувица от кафез
ни отброява края.
Нощес се случи нещо
с оператора ми за Реалност.
И всичко близко
стана ми далечно.
И всичко,
във което вярвах
се смали.
Прегърби се
в нахлуващата неизвестност...
"Какво съм?",
"кой съм?"
и
"коя си ти?" -
превръщат битието
в безполезност.
Дели ни бездна -
но пързаляме се със шейни
по улеите-пропасти
на Времето.
По тъмните му мраморни стени -
надолу
и
надолу
към Подземието.
Трифидите...!
А после без очи -
къртици втренчени
сме
в тънка суперструна...
Какво спечелихме
и кой ни раздели
в една илюзия,
която ни целуна...?
Бел. на автора. Еквидистантното проектиране може да се се извърши от точка разположена на много голяма височина над земната повърхност /в частност от космическа височина/. По тази причина разстоянията от тази точка до точките от Земята могат да бъдат считани за равни /т.е. еквидистантни/. Употребил съм този термин в заглавието, за да акцентирам върху това, че всичко земно в този живот е безразлично /равноотдалечено/ гледано от една достатъчно голяма духовна висота. За сензационен пример на еквидистантна проекция могат да служат знаменитите карти на турския адмирал Пири Рейс:
http://www.tribak2007.com/mystery/pirireis.htm
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D1%80%D0%B8_%D0%A0%D0%B5%D0%B8%D1%81
© Младен Мисана All rights reserved.
а моето призвание и вдъхновение, и моята любов, и свобода
са някъде в безкрайното пространство извън кръга –
има ли значение дали съм център на кръга, или не съм?
И докога?
....