Елате ги вижте,
герои -
как забравят Ви без време!
С очи затворени погледнете
овчето племе.
Елате и вижте -
родината Ви не е същата.
Не ще я познаете -
България отдавна не е същата!
Елате ги вижте!
Отечеството любимо
от народа намразено,
мълчи и търпи.
"Не е ли срамно?!" -
Народа мълчи!
Елате ги вижте!
Историята промениха,
делото Ваше сякаш заличиха,
гордостта нейна накърниха,
а любовта ù безмилостно,
с олово, убиха!
Навярно предадени се
почувствахте Вий!
Сърцето ми в люти рани гори.
"Не за това се борихме!" -
ще кажете възмутени,
ще си тръгнете от тук
навярно наранени.
Към Вас,
обръщам се за последно -
делото Ви, герои,
изчезна безследно!
© Нина Чалъкова All rights reserved.