Jun 25, 2012, 9:00 AM

Елегия... 

  Poetry » Love
474 0 1

 

 

 

Елегия...

             на С...

 

... Аз ще дойда с бяла хризантема,

ти ще закъснееш пет минути,

с вечните ненужни обяснения

за трамваи пълни и пропуснати...

 

Устни ще докоснем като вятър,

Времето в телата ни е скрито,

като дъжд ще мина по косата ти-

ще прошепна колко те обичам...

 

Есента край нас ще се изнизва,

хората ще бягат подлудели-

чантите напълнили със грижи

от пазара в края на неделята.

 

Двамата ще бъдем светъл  остров,

кой знай как от лятото запазен,

а във нас дъхът си див и остър

вятърът ще блъска с вид нехаен...

 

В тъжната картина на предзимата:

сива, сумрачна и строга-

нашата Любов като камина

ще е, с лумнал ритуален  огън...

 

В жарата му бяла хризантема

аз ще хвърля вместо благовония,

а вместо молитва ще простена

спомнена, отдавнашна мелодия...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??