Jul 2, 2007, 11:43 PM

Електорат 

  Poetry
467 0 3

Пръстта се рони между пръстите на вятъра.
И слънцето целува тази пръст.
Родила бурени. И смеещи се макове.
Жадуваща за рало.
Не за мъст.

Звездите тичат премалели върху сенките
на облаци с притихнали сърца.
И кичат с капки клоните на дренките,
заспали тихо върху голата земя.

Асфалтът покрай синора е синьочерен.
Вклинява се безмилостно в пръстта.
След малко, някой джип наперен, гневен,
ще стъпче каменната му душа...

Като светулки светят къщите на селото,
в примигващата, гола тъмнина.
Тук всички хора са забравени отшелници.
Не хора.
Не души...
ЕЛЕКТОРAT.

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??