Тази сутрин - енигма е,
като аромат на магнолия -
слагам зелените си очила,
а е тихо и пропадаш
в отровения, които само се шепнат...
Какъв ден! Каква зима!
Доскоро мокро метафорична,
днес бляскава , но хаплива,
затворила ни между четири стени...
толкова ми е познат пейзажът
на дървото - странен скелет -
врабецът там търси сигурно клонче.
Перушината му, мокро наострена,
душата му, сякаш мъничка монета,
подрънква в джоба ми, удряйки се
в моята...
студено и тъжно...
Този град със замлъкнали улици,
сграбчен от миманса на снеговалежа,
все пак е
неоново вечерен,
неописуемо красив
и си пожелах емоция
като щура вълна да ме удави...
© Дима All rights reserved.