Jan 12, 2011, 3:16 PM

Еньовден 

  Poetry » Other
740 0 3

                                 Дали по-доброто бъдеще не е в чистотата на далечното

                                 минало...

 


На Еньовден забравих сутринта

през тревата боса да премина,

да потопя лицето си в роса -

за да съм хубава и здрава таз година.


       През тревата боса да премина,

        в полите чисти аз да набера

        седемдесет и седем билки и половина -

        за лек на тяло и душа от самота.


Да потопя лицето си в роса,

поръсена от бели самодиви,

да отмия горест и тъга -

да влея в себе си късмет и сили.


       За да съм хубава и здрава таз година,

       нищо, че пропуснах Еньовден,

       на изгрева по моста ще премина -

       ще хвърля долу всеки жест смирен.

 

© Славяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??