Jun 25, 2019, 8:32 AM

Еньовден 

  Poetry » Landscape
388 0 0

На този ден в миг билки лековити оживяват,

от Господа те сила чудна получават.

На Еньовден частица къс от себе си им той дарява,

и сила лековита всяка билка днес раздава!

 

И нощите вълшебни лунни оживяват,

в горите самодиви бели се вселяват.

На светлината лунна танците си луди те танцуват,

разкошни, призрачни, с вълшебство нощно те лудуват!

 

А от небето слизат ангелите на доброто,

разперили крилата бели гонят злото.

С вълшебство и любов природата ни днес дарява,

и билките целебни болестите пращат във забрава.

 

Стани ти рано преди  изгрев, в планината се качи,

от склонове планински чисти еньовче си набери.

Венец от него направи си, накичи си ти главата,

година цяла все от теб ще бягат болестите на земята!

© Петър Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??