Еньовден
на С...
Аз няма в тази нощ да легна –
да хванем нощната роса́
и о́ще: цялата легенда
от Еньовденски чудеса́...
... Потънали в духа мистичен
на билки свежи и цветя,
в тревата нека се обичаме –
да бъдем близо до пръстта!...
До корените да сме близо,
до земният си произход...
Човек по корените слиза
като́ по мъ́́лние́́провод,
понеже там е концентриран
благословеният заряд
и Вечността се в тях събира –
да ни преражда в този свят...
... Вълшебно Еньовденско биле,
свете́но в утринна роса́,
с омайна и магична сила:
аз искам да ти поднеса́!...
... В тревите Вятърът играе
и китки билкови бере́,
и хуква по света – за здраве
и обич да ги раздаде́...
Да се целуваме в тревата!...
А тайнството на Любовта
от нас да мине във Земята
като́ водата на дъжда
и в корените да укрие
свещените си тържества́!...
... Ела и да потънем ние
във Еньовденската трева!...
Да се окъпем и в реката
с вода вълшебна в утринта,
а Времето да си "тик-така"
край нас в посока: Вечността!...
24.06.2021.
© Коста Качев All rights reserved.