24.06.2021 г., 17:04 ч.  

Еньовден 

  Поезия » Любовна
119 1 1

 

Еньовден

          на С...

 

Аз няма в тази нощ да легна –

да хванем нощната роса́

и о́ще: цялата легенда

от Еньовденски чудеса́...

 

... Потънали в духа мистичен

на билки свежи и цветя,

в тревата нека  се обичаме –

да бъдем близо до пръстта!...

 

До корените да сме близо,

до земният си произход...

Човек по корените слиза

като́ по мъ́́лние́́провод,

 

понеже там е концентриран

благословеният заряд

и Вечността се в тях събира –

да ни преражда в този свят...

 

... Вълшебно Еньовденско биле,

свете́но в утринна роса́,

с омайна и магична сила:

аз искам да ти поднеса́!...

 

... В тревите Вятърът играе

и китки билкови бере́,

и хуква по света – за здраве

и обич да ги раздаде́...

 

Да се целуваме в тревата!...

А тайнството на Любовта

от нас да мине във Земята

като́ водата на дъжда

 

и в корените да укрие

свещените си тържества́!...

... Ела и да потънем ние

във Еньовденската трева!...

 

Да се окъпем и в реката

с вода вълшебна в утринта,

а Времето да си "тик-така"

край нас в посока: Вечността!...

 

24.06.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??