Jun 15, 2023, 12:02 AM

Еньовден 

  Poetry » Civilian
167 2 2

Еньовден - божествена природа

и магия сплетена в треви.
Вярва силно в билките народа
и почита приказни мечти.

 

Ден, събрал  невести по полята
и от майки песни за наричане.
Претворил  надеждата в цветята -
лековито биле за обичане.

 

Ден на кротки житейски повели
и ръце прегърнали надежди.
Ден на тайнствата, очите свели
и на бели скътани одежди.

 

Слънцето изгряло коленичи
пред олтара на треви омайни.
А водата кротко криволичи
да запази  най-свещени тайни.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??