Feb 17, 2017, 11:36 AM

Eokd gekd 

  Poetry » Other
622 0 0

ЕДНА ЖЕНА

 

Една жена се изкачва

по небесната стълба.

Синевата над нея

разпъва платна.

Тя върви

и люлее надежди.

Разсича гордиев възел.

Кървави ризи пере.

 

Една жена се изкачва

по небесната стълба

и събира разпиляно сребро.

Ветрове и неволи я кършат,

вдигат я мъжки ръце.

Срещу земната гравитация

се изправя.

Пази тайната на света:

в ябълка и утроба,

в корона и цвят.

 

Една жена се изкачва

по небесната стълба

и осветява Млечния път.

© Цветана Качерилска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??