May 16, 2014, 12:05 PM

Епиграма за пчеличката "Мая" 

  Poetry » Humour
352 0 0

Тя пак си тезата развява,
че свършва нашата държава,
че Бойковата политика
в миши гъз ще ни натика,
че неговите политици
ще ги изгоним със ритници,
а пък нейната кохорта
 ще ни храни с мед и торта
и в пътя ни, постлан със рози,
със "Мерцедеси" ще ни вози!

Тя като воин се изживява
и вдигайки до бога глас,
"Бандера роса" все развява
и рони сълзи вместо нас:
Едно си знае, едно пее
и все на наш гръб си живее!
С лаготенето си не спира -
на никого не дава мира!

В Народното и днеска Мика
опитва се да ни надвика!
И иска само в таз държява
БСП да управлява!
05.01.2013 г. София

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??