Sep 15, 2011, 8:46 PM

Епитаф 

  Poetry » Other
707 0 8

Заробен в смъртно тяло,

проклинам вси небесни сили.
Не искам лицемерна жалост,

ни божествена закрила.


Скверно ще пируват боговете

над мойта пъклена Голгота,

с душата ми - вдовица клета,

отшелница невзрачна и безродна.


Поел Христовата пътека,
аз влача гробната си плоча.

А другиму - венци от лавър,

богати дарове и почит.

Епохите над вечния ми одър
ще свият трънена корона.
И може би шега жестока е
последната повеля на съдбата,

ала в гроба аз не съм един.
Тук до мен почива свободата.

© Александър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??