Есенна прелюдия
С красивите нюанси есента
днес докрай ме изкуши
да се слея с нея ей така -
в красива рокля с цвете в коси.
И тръгнах боса в жълтите листа
като килимче пъстро, оцветенко,
стъпалата ми в хладната роса
затанцуваха сами фламенко.
И колко страст и красота
в душата ми разтапяше се нежно,
забравила и срам, и суета,
ликуваше красиво и небрежно.
И сякаш в друго измерение
се носих в някакъв екстаз,
в едно прекрасно сътворение -
природата, страстта и аз.
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.