Oct 16, 2009, 12:35 AM

Есенната троица 

  Poetry » Other
640 0 13

/по Сергей Царьков /

 

Тази нощ отново  се скитах до трети петли.

Ходих по сънища, ходих по тихите улици.

Падаха листи. Нещо умираше. Нещо боли.

Мислех за теб... и отново калем и приумици.

 

"Света Троица" камбанно разгони съня ми.

Чувала ли си, мила, камбани как плачат?!

Предвестници на изгрева и на деня ми,

подплашени гларуси стреснато грачеха.

 

Леко проскърца вратата. Иконите замълчаха.

Притихнала влезе, пред лика на Светлия мъж

и сякаш тогава с теб ни венчаха

троица есенна - Утрото, Листопадът и Дъжд...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??