Oct 23, 2012, 10:01 PM

Есенни листи 

  Poetry » Landscape
483 0 3

Раздухва вятърът листите есенни -
танцуват грациозно последния си танц,
изпяват своята лебедова песен
и се завъртат в предсмъртен каданс.

Живот, по-кратък от една година,
но толкова красив и изпълнен със смисъл,
макар да живеят само няколко мига -
да даряват щастие - това са орисани.

През пролетта ни изпълват с надежда,
с трепет очакваме всяко листенце,
разпуканите пъпки с обич поглеждаме
и търсим да открием първото цветенце.

А лятото - подгонени от жежка мараня,
жадуваме неистово техните сенки,
а ако вятър в косите им се заплете,
щастливо ни галят със своята песен.

През есента, в чудни цветове се обагрят -
подаряват ни за последно наслада,
прегръщат Душите ни със своите багри
и умират, раздали ни своята слънчева радост!

 

© Валентина Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??