Mar 3, 2012, 6:58 PM

Ескиз в бяло 

  Poetry » Other
538 0 7

ЕСКИЗ В БЯЛО

Белоцветна надежда целуна снега,
сънен лъч весело засия,
малко птиче с предчувствие за Пролетта
най-красивата песен запя...

Минзухари със пъстри очи се усмихват,
сняг топи се под техния чар,
даже капките изпод чардака притихват
сякаш скоро ще лумне пожар...

Иде, казвам ви, иде! И с новите дни
ще изгрее щастлива и бяла!
Има място за още красиви мечти!
Тази пролет не е закъсняла!

... И по въздухът носи се свеж аромат
уж познат е, а толкова нов...
Флиртува ветрецът със нежния цвят
и ухае на чиста Любов...

Ето я! С бяла лястовица долетя,
пи росата от първо кокиче
после тиха, неканена, тя ръзцъфтя
във очите на младо момиче!...

Павлина Соколова

 


© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??