Рея се
слънцето ме гледа
и извиква в мен живота да гори
лъч пробужда погледа ми ясен
и радост бликва във очите
небето в тях се отразява и прокарва пътя на мечтите
сън съм аз сънувал
щом живота ми е тъмна стая
време е навън към простора вечен да навляза
с нова сила да се рея във безкрая
лек фотон съм светлина
възседнал буря от лечебна звукова вълна
летя в музика от греещи сърца
облаците не са ми пречка
нито дъждa в капката роса
че вече цялата вселена нося
в разперените ми крила
рея се високо и виждам как пълзял съм до преди
щом надолу свалял съм с тъга очи
рея се свободен-въздигнат от мечта
нестихва в мен божествената ми искра
като неизгасящ бенгалски огън
всред таз тъма свети за звезда
по-лъчиста и разпозната
от когато в часа на самотата.
© Аз Мистик All rights reserved.