Oct 18, 2007, 8:41 AM

Femme Fatale II 

  Poetry
532 0 1
 

Зад железните си мигли

Си заключила

Руси телефонни часове

Грим

Вече си научила

Да си наивна

Като дете


Но имаш ли свободно време

Да се взираш в гладко езеро

И изгреви и залези да милват

Невинния цигарен дим


Цигарен дим

Те е създал

Ангел

Със счупено крило

Ще останеш

И никой няма да те забрави


Можеш ли да летиш

И в отражението на дъжда

Да се обличаш

Говорейки

И после пак гола

Да пърхаш с ръце

Като момиче


И гърдите ти

Могат ли пак да ме повикат


Могат ли пак зад железните ти мигли

Да се надигнат бури

И зад стените за душевно болни

Луди

Намери ли своя ъгъл в който да скиташ


Построи ли свой ефир

Създаде ли снимки

Да украсиш усмивката си

Научи ли се да обичаш


Крехка малка Еди


В колко филма

Си била черно-бяла призрачна

Играчка на другите

И в колко филма не можа да участваш


Колко живота преживя

Колко малки юмручета

Блъскаха по теб

И те събудиха

И те направиха


Крехка малка Еди


Забрави ли


Раираните ръкави

Крият тъгата ти

Усмихни се пред камерите

Еди

Плака достатъчно


Крехка малка Еди

Изтрий с ръка огледалото

И се огледай

Защото вече те няма там


15.10.2007

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??