Sep 17, 2011, 11:38 PM

Фея 

  Poetry » Other
417 0 0

Фея. Чух, че фея ме наричат.

И над тези думи пак се смея -

нима не знаят, че поредната лъжа изричат?

Всичко бях, но не и фея.

 

Или може би била съм?

Нима не съм аз тази,

която носи на страха крилата?

И която все от самия страх се пази...

 

Стопих се в пепел и отново се явих,

за да покажа истинското си лице.

Неведнъж от Реките на забравата аз пих

и се родих отново с пламък във ръце.

 

Но може би наистина съм фея -

може би затова за блясък все копнея.

Може би затова все искам да се изкачвам към върха -

една фея, понесла крилете на страха...

© Мия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??