В стаята светеше ярко,
чуваше се звукът на тишината,
която столът обхващаше безсрамно,
а наоколо въртяха се безкрайно
песен и стих, танц и вихрушка.
До масата отляво, прав като дъска,
стоеше гордостта и с приятелката
самота пишеха поредната съдба.
Продаваха омразата и бедността,
те им бяха най-скъпи на света.
Подлостта раздаваха безчет,
за нея не даваха отчет.
За лъжата криворазбрана
нямаше никаква забрана,
че приятелка е на подлостта
и сестра на завистта.
Скромността порочна - за тях,
е като черна точка.
Любовта за тях е силна,
само ако не е взаимна,
а мъдрост пожелават...
по план без нея си минават.
Разума и сърцето -
направиха ги на решето.
ДО КОГА ТАКА? - кой ти пита,
нали земята се върти,
утре пак сме аз и ти!
© Светлана Талева All rights reserved.