Jun 10, 2010, 11:20 PM

FOR SALE 

  Poetry
459 0 0

      FOR SALE

Кокетна къща - каменна ограда.
Олющени врати и черчевета.
Завески със реснички - мръснобели.
Бетонна пътека - цветни лалета.

До табела FOR SALE - некролог.
Мъж едър, светъл и с добри очи.
В този дом любовта е живяла.
Плахо я гледа и казва ми - уви!

Огнище с дървата е заспало.
Стопански постройки - нанизи бели.
Сред двора люлка, огромна хранилка.
Деца тук са играли, агнета блели.

Някой май тревата буйна е косил.
Отдавна лалета са свили листа.
Край пътеката полски мак нацъфтял е.
Няма кой да сее градински цветя.

Стопанката - отдавна я няма.
Човекът от снимката сякаш следи
дворчето малко и къщата бяла.
Тъжно FOR SALE гледа и ми мълви.

В града живеят мойте деца.
Заети с важни за тях дела.
Време нямат за къщата на любовта.
Каня ви! Тя е тук, тук е и духа.

И днес стои още некролога.
Лице пожълтяло и бели коси.
Крепи го незнайна надежда,
че огнище отново тук ще гори.

© Пепа Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??