Apr 26, 2007, 3:15 PM

Гатанка / стих за деца/ 

  Poetry
649 0 1

Пърхат сред полята цъфнали сини пеперуди.
Нежно бляскат под лъчите слънчеви сини езера.
Гордо се синеят в далнината сини планини.
С обич е прегърнало земята синьото небе...

А сред горите дъбови сенките тъмнеят,
горски елфи от сърце се смеят,
сини теменужки дъхаво ухаят,
Що е то? - Това е синята планета!

© Велин Евстатиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??