Mar 24, 2021, 10:47 AM

Гергьовден 

  Poetry » Other
321 0 0

   Гергьовден

 

Днес празник е на нашата страна,

празнува нашата славна войска!

На бойното поле тя не се предаде,

знамето си бойно тя никога не сдаде!

 

Днес е Георги твоят светъл имен ден,

с името си се гордей ти, бъди благословен.

Твоята майка с него някога те е дарила,

най-близката за теб жена, тя те е родила!

 

Като него наказвай лошите, защитавай добрите,

за да останеш на хората в сърцата и душите.

И свети Георги ще бди над теб, ще те закриля,

с добри мисли и чувства тебе ще окриля!

 

На този светъл ден с приятели добри,

пийнете вино, ти от сърце ги почерпи.

Наздраве, всички заедно с чаша в ръка,

да бъдем живи и здрави с усмивка на уста!

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??