Apr 17, 2012, 2:21 PM

Глътка нежност 

  Poetry
1264 0 9

Глътка нежност

Може би си ме срещал в съня си
или търсел си моя адрес...
Календарните дни си откъсвал
и си чакал да дойда... До днес!

Днес, превърната в златна зора,
аз във твоето утро изгрявам,
и със капчици чиста роса
бавно жаждата ти утолявам...

Днес във погледа ти се оглеждам
и събуждам душата ти спяща,
и посявам там стръкче надежда,
и любов, като огън горяща...

Днес ти пея любимата песен
с дъх на свежест, едва доловима...
Лъже вятърът вън, че е есен!
В моя свят само пролети има!...

Днес съм пламенна, като искрите,
дето с огъня диво танцуват...
Мълчалива съм, но във очите
всички тайни копнежи пак плуват...

И превръщам се в тиха милувка,
дето търси косите ти в мрака...
И в открадната първа целувка,
тази, дето не пита, не чака...

Приеми я за спомен от мен!
Нежността си по теб ще разпръсна...
Не отлагай за другия ден!
Утре може вече... да е късно!...

Павлина Соколова

 

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??