Dec 28, 2009, 11:16 AM

Гоблен 

  Poetry » Love
709 0 9

ГОБЛЕН

 

Радостта е кръгла. Като гергеф.

И в къщичка изваяна любов

под падащата усмивка на фенера.

Почакай тук! Ограбената сянка

като котенце подире ми върви,

за да оближе мъдростта на млякото,

изтекло от очите ми.

Вчера.

 

Почакай тук! Ще дойде влакът бял.

Релсите ще скъсат помеждутъка,

ако си тръгнеш...

Сърцето - рима на часовник спрял,

ще те търси до последната минута.

© Албена Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??