Aug 7, 2007, 9:49 PM

Годишни политически награди България и прасето 

  Poetry
707 0 1
Годишни политически награди България и прасето


Тази година прасета на наградите аз ще раздавам.
От кочината сега стадото ще подкарам,
за да нахраня политиците;
чакат гладни горките депутати,
министри, партийци и всички
политически дейци
и всякакви тарикати.


Политическите ви шкембета
сега ще напълня със сочни филета.
Къркоренето ви ще сподавя.
С вино и бира ще ви удавя,
а в гърлата ви храната;
ще я натъпча с лопата.


Едно прасе печели в категорията трио,
поискаха си го открито:
групата Станишев, Симеон Борисов
и Доган. Да им е честито!
Ще го разделят по братски, само на Доган -
нищо няма да дадат,
но дела му тройно ще изплатят;
стига взаимно да не се изядат.


Едно прасе за Герб -
в категорията БГ Дебют,
но спечели им го Бате Бойко.
Разпиля старите говеда в бой лют
и на главата си навлече беля,
но е награда прасето за него сега:
да си го удря в дебелата глава.


В категорията изпълнител:
един нерез и за Костов.
Дори когато загуби всичко -
той пее като победител.
На гръб не пада и докато
му дават пържоли,
той щастлив ще лапа богато.


Едно охранено прасенце:
Печели нашето СДС-енце.
За цялостно творчество го получава,
че няма за кога вече;
Времето му изтече.
Другите прасета,
разфасоваха го на мезета


Една свиня печели Атака:
да си я закарат в батака;
за цялостна свинщина,
че се стараха усилено;
Ввеки път уж в името на родината,
да ни освинят през годината.


Една охранена свиня за Софиянски -
печели в категорията Песен.
Лебедова му е песента,
но пък свинята му дебела, мазна
и охранена, той ще излапа
с апетит грамадански.


Едно охранено прасе за чиновниците:
всички човечета на държавна длъжност.
Те имат един стремеж и един идеал:
свинско всеки ден всеки да е ял!


Едно прасенце блажно за църквата има:
за дядо Максим и хората на Пимен.
По християнски да си го поделят
или пък с полиция, както те си решат.


И за лекарите едно прасе,
които убиват пациента, ако пари не внесе.
Едно прасе за полицията:
да не тъжи за милицията.
По едно прасе за прокуратурата и съда:
да се наядат, макар апетита им да е голям
и наяждане няма там.


И последна награда Откритие на годината давам.
Най-голямото прасе спечели Завистта.
Тя се появи
заедно с 5 жени.
Хората на умиращите и затворените завидяха.
Не знам защо, причина няма...

Праз 2007

© Ефр Праз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??