Dec 16, 2020, 7:57 PM

Гордея се 

  Poetry » Civilian
543 2 1

 

Българийо, гордея се със тебе
и с името, през вековете несменено,
с войската ни, със славните победи,
със знамето ни бойно, непленено.

 

Гордея се и с азбуката родна,
на нашите писатели с творбите,
с морето и земята плодородна
и с планините сини и реките.

 

Гордея се с най-древното ни злато,
с тракийските могили в долината,
с народното ни творчество богато,
с културното наследство из страната.

 

Гордея се с предците ни достойни,
историята славна сътворили,
владетели, будители и воини,
за бъдещето тебе съхранили.

 

Гордея се и с хората, които
в науката и спорта те прославят,
че племето ни, знам, е даровито
и всички със таланта си се славят.

 

Гордея се! Гордейте се и вие!
И нека гордостта любов да бъде!
Родината обичаме ли ние,
България ще бъде и пребъде!

 

Николай Димов

© Николай Димов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Каква прекрасна творба! Още повече засилва любовта към нашата родина и ни прави горди с това, което сме постигнали през всички тези векове. В думите Ви има изключително много мисъл. Продължавайте в същия дух, защото с хора като Вас "България ще бъде и пребъде"!
Random works
: ??:??