Смири гордостта си, човеко!
Над обидата ти застани!
Животът наранява не леко,
но ти прави добрини!
И не е важна новата дреха,
а мъдростта на белите коси!
Да донесеш на някого утеха
и болката му да усетиш, ти!
И всичко по-обикновено,
най-ценно е на този свят!
Животът същество е тленно!
За жалост дните се броят!
© Дора Гочева All rights reserved.