Oct 30, 2005, 8:39 AM

Горска самодива 

  Poetry
844 0 1
Разхождаш се по горската пътека,
а всъщност по снагата ми вървиш.
Почиваш си върху тревата мека,
глава положил върху моите гърди.

Навеждаш се над струите кристални
от устните ми изворни да пиеш.
Лъч, отразен от капчици овални,
е поглед мой. Защо очи ти криеш?

С ръка повдигаш клоните зелени –
даряваш ласката на моите коси.
Цветята пъстри, празнично огрени –
това са моите безценни накити.

Напременена радостно те срещам
в гората светла – моя същност и душа.
Но ти не виждаш моята надежда,
не виждаш мен, протегнатата ми ръка.

Ти виждаш път, и извор, и дървета –
едни и същи даже и след век.
Оплаквам аз съдбата си проклета
на самодива, влюбена в човек.

© Любка Славова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Приказно е!Жалко само,че наистина често светоусещането е различно за двама души-дори и много да се обичат
Random works
: ??:??