Jun 21, 2014, 7:50 PM

Господи! 

  Poetry » Love
816 0 4

Господи, и защо все на тая земя...
Иго страшно, лъжа петолъчна.
Беше глад и позор, политики, война.
Малко кръв ли ни даде на кръста?

Господи, няма изход от тази тъма.
И градушки се сипят от болка.
Водогривият кон от дъжда полудя.
Колко струва животът днес, колко?

Господи, сребролюбци сме си по душа.
И ограбваме ближния с корист.
Можем ли да се скрием във гроба с лъжа...
Колко теглиш греха ни там горе?

Господи, ти навярно си българин днес
и с народа ни беден – страдалец.
Ако можеш в мечтите ни, Господи, слез...
и води ни към изгрев – от залез....

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сами трябва да си помогнем!
  • Поздрави, Виолета и Цветелина! Благодаря за коментарите!!!
  • Окайваме се всички безутешно
    изгубили строения рахат,
    а никой не надникна вътре в себе си,
    за да открие, че е станал единак.
  • Както се казва 'От твоите уста в Божиите уши",но и "Господ помага,но в кошара не вкарва!"Поздрави!
Random works
: ??:??