Jul 17, 2022, 2:22 PM

Градина 

  Poetry » Landscape
614 0 0

Градина
 

Тънка е нишката
на всяко разбиране,
тънка и  фино плете
цветята в душевната
наша градина
преди времето да изтече!
Плетем си приятели,
любов и копнежи –
в многократно
отхвърляне, 
в плановете за утре, 
в прегръдка, целувка, 
в лъжливо доверие,
където сами
очаквано гушнали!
След време плащаме
с лихвите
за думи и семена,
посèти от изкуствени
видове –
простили сме, без вина.
След време разбираме, 
да си добър градинар –
сееш добри семена, 
в почва с душа
и обичане
в мъдрото –Тук и Сега! 
Без преподаване
и домашна за утре,
тънката нишка
тънко плете –
украси своята
градина 
богато,
без друг да ти я бере!

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??