Jul 3, 2007, 9:44 AM

градът се събуди 

  Poetry
558 0 9
Светло утрото, тихо наднича
на паважа по пръстите сънени.
Тротоарът с трополене се буди
от стъпките на уморени клошари.
Булевардът се слива с лъчите
и запяват своята песен колите,
монотонно утрото на мечтите
се протяга все още под кестените.
Хора бързащи, тихо подтичват
и намигват им  светофарите,
а небето разтваря душата си,
да приюти в синьото птиците.
Пожълтяла тревата от слънцето,
като златна монета подрънква,
шумът се вселява по улицата
и събудени блокове премигват.
Моят град се събуди светлеещ,
сред уханието на свежи петунии,
слънцето целуна дърветата сънено
и издигна се, високо... високо...



© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??