Греховен дъжд
Сивота и пепел
покриват сетния копнеж.
Бразди вглабени във сърцето
отвеждат в тъмен свят.
И вечна е тъгата.
Изстрадано е всичко.
Свитъкът от рози е увяхнал.
Небето с приведено чело
отлива дъжд греховен.
Пречиства той съдбата.
Вярата умираше веднъж...
© Йонка Янкова All rights reserved.