Sep 29, 2010, 12:55 PM

Гротеска 

  Poetry » Phylosophy
449 0 1

Луната се разсмя: какво безбожие!

Полуглупаци, с имена,

полупреживят полуистини

за вехти и за бъдни времена.

Апостоли играят, път проправят

към най-сияйни върхове.

Дори за миг не се съмняват

в бездарното си битие.

 

Луната се разсмя: какво безумие -

прегръдка на елит и плебс.

От хляба и от шумни зрелища

преяде. Кротна се за днес.

 

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??