Край пътечка във гората
Панчо днес намери гъбки.
С пънчета във жълто
вместо със крачкà,
с шапчици червени,
целите на бели пъпки.
– Ех, ще взема да ги събера -
си помисли Панчо.
Вкусна каша ще сваря
в дядовото ранчо.
Ала гъбчица една
проговори като в скоропоговорка:
– Да се запознаем,
аз съм гъба мухоморка.
– Мухоморка, няма страшно,
аз не съм муха - Панчо се шегува.
– Знам - отвърна тя -
ала аз съм пълна със отрова.
... Някой май ще боледува?!
© Иван Иванов All rights reserved.