Jun 20, 2008, 4:35 PM

Гъсеници 

  Poetry
690 0 16

Гъсеници

в стомаха

погъделичкаха го

да остане.

Твърде рано

за дилеми.

Късно - за промяна.

Пътници,

да грабнат шанса

закъснели,

животът не чака.

Искри

в поглед нежен

примолиха го

за свой пристан.

Твърде рано

за покани.

Късно - да стоплят

и пожари

в гърдите мрамора.

Уби ги

преди да израснат криле.

Потегли...

без гъсеници,

без вина,

без пожари,

без мечта

за пеперуди...

© Таня Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??