Dec 30, 2013, 1:13 AM  

Хай-ху 19 

  Poetry » Other
357 0 1

Крачи есен –

септември вбесен

брули жълти листа

от тополите...

Гони птици на юг,

устремен

на горите по клоните –

голите.

---37

 

Зимна пряспа с топъл кожух,

хвойнов храст в планината обвива.

Тишината, боде всеки слух –

несемейна, свежа и дива.

---38

 

Скрити в дъбова, млада гора,

под шумака, окапал от лани,

кафнеят сърнелки  –  едва

оцелели, от диви глигани.

---39

 

Изпод овалите на каменна река,

шуми вода, течаща скромно –

посреща Пирин-планина нощта

с белеещия Вихрен, благородно.

---40

 

На лобното място на Вела,

Родопа грижовно е сплела,

гората в зелена къделя...

И пее ветрец по върхарите,

на буки, елаци и чамове,

и гали чукарите, старите,

звън нежен –

на сребърни чанове...

 ---41

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Писна ми от хай-хута. Нещо друго нямаш ли?
Random works
: ??:??