Хайде да забравим Миналото!...
Скъпа моя днес ще ти предложа:
Миналото хайде да забравим!...
Мислиш ли, че с теб сега ще можем
пак да почнем- казано направо?...
Минаха години... Много време...
Много, както казва се, вода изтече,
но в Живота може да се вземе
още... Нищо, че преваля вече...
И желания във мене има,
много нежност ти си съхранила,
с хубост и в нюансите, Любима...
... Слава богу, а и имам сила
пак да тръгнем по следи горещи
в търсене на невилнели бури
и файтон свободен ако срещнем-
да наемем весели и щури...
И ще бъдем като преродени
в утрото когато се събудим-
в новото отпуснато ни Време
много по- възторжени и луди!..
Всичките дървета ще запомнят
как под тях целуваме се страстно,
Пътят ни оттатък хоризонта
ще е приключение прекрасно...
С много настроение в душите
и с инстинктите, с които дишаме,
щом препълним със страстта си дните
спомените с теб ще пренапишем...
... Но от други ъгъл вече гледани
(не на мемоари достолепни)
ще останат те като легенди
за върховни чувства, искрометни!...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.
Винаги може да се започне отначало...