Mar 6, 2024, 4:47 PM

Хайку-ма 2 

  Poetry » East forms
116 0 0

***

Ледени цветя

чезнат по утринен лъч.

Стъклата – в сълзи.

 

***

Мигат звездите –

коледни лампички в нощ

с Витлеемска луна.

 

***

В пряспата – къшей.

Жертвен принос за гладни

гълъб и котка.

 

  Произведенията участваха в XI Национален декемврийски конкурс за хайку на тема "Зимна магия" и не спечелиха нито една награда.

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??