Oct 15, 2023, 9:17 AM

Хал 

  Poetry » Phylosophy
401 1 0

Провокация - реакция със гняв!

Кой е тука крив и кой е прав?!

Кое е важно : да си прав или човечен?

Това  май, че е въпросът вечен!

 

Но ако замълчиш човешки,

прощаваш наглости и грешки,

ако мълчиш и не казваш дума

се отключва на простащината бума!

 

Защото простакът нагъл не разбира,

спори и за миг не спира!

За него няма правда, чест и ред,

за него всичко е билет

 

към успеха тъй желан,

драпа той със зъби все натам!

Да мълчим ли и да допускаме глупака

да ни се качва на главата?!

 

От човечност и от жал...

Разбирам, но мсилете! Живее ли се в тоя хал!?

© Добромир Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??