Oct 1, 2014, 7:30 AM

Харесва ми 

  Poetry » Love
466 0 5

Харесва ми вятърът тихо да пее

в спокойния есенен ден.

Мойте жита... Как зеленеят!

Очите ти - в тях са и в мен...

 

Харесва ми, когато черна забрадка

е хвърлила майчицата земя!

Каква красота! А е толкова кратка,

преди да я скрие снега.

 

Харесва ми да мисля, че ще сме вечни,

че нашата обич... Тя не умира!

Натрупваме опит... Колко сърдечност,

колко и искреност в Пътя намираме?!

 

Харесва ми и това, и не лъжа, нали,

че трябва ни малко почивка...

Да се търкаляме с тебе в некосени треви...

Да усещаме всяка извивка...

 

Харесва ми, преди Оная, да дойде

да ни вземе при Небесния ни Отец,

по твоето тяло жегата знойна,

по твойте гърди - цветен прашец...

 

Харесва ми чудото на твоите длани,

на твоите коси буйния поток...

Цветен бутон за мен... И Желание...

Магия... и Тайнство... и Сок...

 

Сега сме в житата! А после - под тях...

На Господ е мъдро окото.

Когато си млад - всичко е грях,

а стар ли си - "риташ кросното"...

 

Небесното царство и хорската памет

са толкова крехки, че страдам...

На мен ми харесва далечния пламък

и полетът устремен на цикадата!

 

На мен ми харесва, но без сълзи и без болка

да живея с любов всеки ден!

Като глухарче, с ореол на осколки

да е Бог. Над мен... и във мен...

 

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всичко е преходно за съжаление, но младостта и истинската любов са неповторими.Младостта е най-богата с това, че има бъдеще
    А природните закони и Божиите повеления с възръстта започват да се приемат по-мъдро.Малко късно,Краси, но честит празник на поета!
    Нека те дари с ново вдъхновение!
  • Поете, поздравления!
  • Наистина - невинно и искрено, като излята изповед пред някого.
  • Прекрасно е!
  • Невинно,искрено.библейско,завладяващо и вълнуващо!Благодаря ти!Поздрави!
Random works
: ??:??